Dato: 
07/09/2016 - 15:00
Tidspunkt og varighed: 
15:00 - 17:00
Sted: 
Frederiksberg Hospital, Auditoriet.
Arrangør: 
Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse, Region Hovedstaden.
Pris: 
Gratis
Beskrivelse: 

Hvad er systematisk brugerinddragelse, og hvordan inddrager vi brugerenes oplevelser og viden på en systematisk måde i arbejdet med kvalitetsudvikling?

Få inspiration til at arbejde med systematisk brugerinddragelse
Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse inviterer til gå-hjem-møde om systematisk brugerinddragelse.

På gå-hjem-mødet kan du høre oplæg om, hvad systematisk patientinddragelse egentlig er og få inspiration til, hvordan du kan arbejde med det. Der vil også være oplæg med konkrete eksempler på, hvordan forskellige hospitaler og afdelinger arbejder med systematisk patient- og brugerinddragelse. 

Program og tilmelding
Se program og tilmeld dig​ (åbner i nyt vindue)

Personcentreret praksis for bedre patient- og pårørendeoplevelser
På mødet kan du bl.a. høre ledende oversygeplejerske Flemming Olsen fortælle om, hvordan medarbejdere og ledere, men særligt også patienter og pårørende på Medicinsk Afdeling O på Herlev Gentofte Hospital i 2½ år har bidraget til projektet ”Personcentreret praksis”. Projektet har handlet om, hvad der skal til for at skabe en personcentreret praksis frem for en sygdomscentreret praksis.

Ansættelse af patientkonsulenter på hospitalsniveau
Derudover deltager projektleder René Buch Nielsen og patientkonsulent Leif Kristensen fra Hospitalsenheden Horsens. De vil fortælle om et spændende initiativ, der handler om at ansætte patienter som patientkonsulenter på hospitalet. På Hospitalsenheden Horsens er ansat tre patientkonsulenter på 10 timer pr. måned med et fast honorar. Patientkonsulenterne skal i samarbejde med medarbejdere udvikle og afprøve tiltag, der medvirker til at behandling og pleje sker på patienternes præmisser i højere grad end før​.