Hjerneloungen er et nyt tilbud til ældre borgere i øbenhavns Kommune. I hjerneloungen trænes kognitiv funktion og IT-kompetence i et legende støttende miljø.

I perioden November 2010-Marts 2012 etableres 10 Hjernelounges på tværs af bydelene, og et personalenetværk på tværs af kompetencer skal styrke forankringen.

Computere og IT-kompetencer er en stigende forudsætning for at kunne fungere som borger i nutidens samfund. At give de ældre borgere mulighed for at udvikle deres IT-færdigheder er en væsentlig kilde til at skabe et aktivt liv for dem. Gennem internettet og brug af digitale hjernetræningsspil, vil de ældre kunne styrke deres kognitive funktioner samtidig med, at deres almene sundhed højnes. Udgangspunktet er derfor at etablere et kommunalt tilbud til ældre borgere om kognitivt baserede fritidsaktiviteter specielt designet til at imødekomme de interesser, behov og motivationer som kendetegner de ældre borgere, en gruppe i samfundet, som er stigende i antal.

 

Kognitivt baserede aktivitetstilbud er nytænkende og i overensstemmelse med de tanker, der er i værdi for borgeren - borgeren som ressource. Der er dokumentation for, at styrkelse af de kognitive og intellektuelle funktioner hos de ældre bremser aldringsprocessen, styrker sociale relationer og oplevelsen af at kunne tage del af det almene samfund. Københavns Kommune har med dette projekt mulighed for at blive førende aktør i udvikling og afprøvning heraf.

 

 

Kontaktinformation: 
Du skal være logget ind for at se kontaktinformation Login eller opret en profil

Anbefalinger