På VIS.dk kan du deltage i forskellige netværk - eller du kan oprette dine egne. Et netværk er et virtuelt rum, hvor I som gruppe kan dele viden med hinanden. Her kan I:

 • Oprette indlæg
 • Oprette videnkort
 • Dele filer
 • Dele links
 • Tilknytte et billede som identitet til netværket

 VIS.dk har som udgangspunkt to typer af netværk:

 • Netværk åbne for alle
  I et åbent netværk kan alle se indholdet, og alle med en profil kan frit melde sig ind. Indholdet er dermed også tilgængeligt for almindelige internetbrugere og vil dukke op i fx søgninger via Google. Hvis du vil bidrage med indhold til et åbent netværk, kræver det, at du har meldt dig ind i det. Hvis du gerne vil have besked, når noget nyt sker i netværket, kræver det også, at du er medlem af netværket.
 • Netværk forbeholdt godkendte medlemmer
  I disse netværk skal du anmode om at blive medlem og blive godkendt af administrator for at få adgang til at se og bidrage med indhold. Som almindelig bruger kan du kun se beskrivelsen af netværket. Lukkede netværk er derfor gode at bruge, hvis I ønsker at dele indhold og diskussioner med en bestemt gruppe, men ikke ønsker, at alle andre brugere skal have adgang til det. 

Administratorer styrer netværkene
Et netværk har altid mindst en administrator. Som administrator har du ansvaret for beskrivelsen af netværket og det tilhørende billede. Du kan også ændre på, om netværket skal være åbent eller lukket. Som administrator kan du også invitere andre til at være medadministratorer. Hvis det er et netværk, som kræver godkendelse, er det en af administratorerne, der har ansvaret for at godkende nye medlemmer. Administratorer har også mulighed for at ændre medlemmernes rettigheder til at oprette og kommenterer indhold i netværket. Læs mere under Funktioner i netværkene.

Spørgsmål og svar om netværk
Hvad kan jeg bruge et netværk til?
Du kan bruge netværk til en række formål. Det kan eksempelvis være i forbindelse med at fagligt interessefællesskab, til at koordinere en erfa-gruppe, i forbindelse med en konference eller som mulighed for at angive tilhørsforhold til en afdeling eller organisation.  

Hvad får jeg ud af at oprette netværk på VIS.dk i stedet for et andet sted på nettet?
Fordelen ved at benytte VIS.dk er i høj grad, at det sker i en sundhedsfaglig, professionel og ikke-kommerciel kontekst. Dermed er der også mulighed for at udveksle viden udover det enkelte netværk. Desuden er det gratis. Med et netværk på VIS.dk synliggør du dig selv og forbedrer dermed dine muligheder for videndeling.

Hvem kan se indholdet i netværket?
I åbne netværk kan alle se indholdet – også selv om de ikke er medlemmer af netværket. Indholdet er tilgængeligt for almindelige internetbrugere, som også kan klikke sig ind på VIS.dk eller finde frem til det gennem fx en søgning på Google. I netværk, der kræver anmodning for at blive medlem, er det kun de godkendte brugere, som kan se indholdet. Det vil sige, at brugeren både skal opfylde betingelserne for at få en profil på VIS.dk og efterfølgende være godkendt af netværkets administrator(er) for at se indholdet.

Hvordan får jeg folk med i mit netværk?
Du kan invitere nye medlemmer ind via invitationsknappen til højre på netværkssiden. Det er muligt at invitere andre, der har en profil på VIS.dk, selvom du ikke kender deres e-mail. Det kan fx være, du har set, at I deler faglige interesser. Du kan også invitere nye kollegaer eller kontakter, som du gerne vil have med ind på VIS.dk.
Endelig bliver det snart muligt at invitere medlemmer ind i netværk, som ikke har en profil på VIS.dk.

Kontaktinformation: 
Du skal være logget ind for at se kontaktinformation Login eller opret en profil

Anbefalinger